September

September var en jobbig månad men även väldigt rolig. Först var det den konstiga utflykten till mannen med alla alligatorer. Det här var alltså mitt första intryck av amerikaner, och då tänkte jag att amerikaner är så konstiga som man har hört att de ska vara. Jag menar på riktigt vem har en hel farm med alligatoerer på baksidan av sitt hus? För mig är det i alla fall nått som bara händer i USA, så det var ju kul att jag fick uppleva den konstiga, redneck sidan av USA första dagen med min värdfamilj. 
 
Från den här upplevelsen gick jag direkt till att börja High School, åh ja första dagen på High School var ju lite speciellt. 
Jag hade inte fått något eget schema så halva dagen fick jag följa efter min värdsyrra som en liten skugga. Ja det kan ju låta hur skönt som helst, men hon gillade inte mig så för henne var det världens börda att få ha mig efter sig. Jag kommer nog skriva om min värdfamilj i ett inlägg någon gång i framtiden, men jag kan säga att jag bara hade ett få tal konversationer med henne under hela mitt utbytesår. Jag vet fortfarande inte om det är så att hon inte gillade mig eller att det är så hon är som person. Men tillbaka till High School. Efter lunch så fick jag eget schema så då var jag off the hook och fick klara mig själv. Det kändes lite som i Mean Girls när hon går runt där första dagen i High School och ska försöka hitta till lektionen, och går fram till den hon tror är läraren och presenterar sig. Jag kände nog lite likadant, förvirringen när man inte visste vart man ska, samtidigt som jag inte försökte visa det för att smälta in, kan ju säga att det inte gick så bra. Jag tror att jag fick fråga 10 personer den dagen vart klassrummen låg någonstans. Det svåraste var att fatta hur skåpen fungerade, det är en kodkombination och man måste vrida i ett visst mönster för att skåpet ska öppnas, tror det tog 3 veckor innan jag fick ruttin på det, och även där fick jag ta hjälp av folk. Vad ska jag säga i High School var jag den lilla svenska förvirrade utbytesstudenten. Men det är mitt tips till som åker i väg någonstans, var inte rädd för att fråga om hjälp!
 
Nästan hela September gick åt till att vänja mig med mitt nya liv i USA, lära känna området jag bodde i, min amerikanska familj, försökte lära känna människor i mitt High School och allt annat jag kunde göra för att känna mig hemma i USA. Så den här måndaden hann jag inte mer mycket mer än att gå i skolan och gå på en och annan Football game.
Det här är marching band som uppträder innan varje Football match, just den här gången fick Middle School vara med och spela (de som inte har uniform på sig), vilket var kul för att min andra värdsyrra fick då vara med. Hon är fjärde personen bakifrån.
Taggar: USA, resor, tankar, utbytesstudent;

Kommentera inlägget här :