Del 2

Hej, är det bra shopping i usa?
Tre bästa favorit affärerna.
Det är relativt bra shopping, där jag bor är mallen ganska tråkig men de har det mesta så utbudet är ganska bra, dock så är modet här annorlunda än vad det är i Sverige. Det är många bra affärer så har inte bara tre, men american Eagle är en favorit.
 
 Innan du åkte till USA, var det då några saker du trodde skulle vara på ett visst sätt? Vad har i så fall varit som du trodde och vad har inte varit så?
 
Oh ja det är många saker som jag trodde skulle vare på ett visst sätt men som visade sig vara helt annat, hela alltet har varit annorlunda från vad jag trodde att det skulle vara, tex så är det inte så att cheerleaders å footballplayers är de populära, nästan ingen på min skola gillar cheerleaderna de är många rachet girl och mean girls men inte på det sättet som man tror att de ska vara. Det är så svårt att förklara man måste vara här och uppleva det.
 
Vad har hittills varit de mest annorlunda du upplevt?
Min första utflykt med värdfamiljen när bi åkte till en killes hus/farm där han hade ca 30 aligatirer.
 
 
 Vad tror du att kommer du uppskatta mest när du kommer hem?
 
Alla små saker som de flesta tar föregivet, kommer inte klaga lika mycket på public transpiration eller skolmat och sånt, för jag är glad att vi har SL som fungerar riktigt bra jämfört med mycket annat och vi får gratis mat som är relativt hälsosam och bra mat. Det är så mycket som folk klagar på och jag kan säga att jag var en av dem, men det är tillräckligt med nehativiti i denna värld och viktigare saker vi kan fokuserar på än om bussen var 10 minuter försen.
 
Hur undervisar man i skolan?
Vi har 6 periods som är 55minuter långs med en kort rast emellan för att kunna hämta böcker och gå till nästa klassrum. Det är genomgångar, lite stenciler att jobba på och sen läxor om vad man gjorde i klassen. Det är inprincip samma sak varje dag, börja på något för att sedan få en annan uppgift att göra klart hemma.
 
Man har ju hört att det är ganska strängt i amerikanska skolor, att man inte får gå på toaletten hur som helst och så. Är det så i din skola?
 
Det beror helt på läraren vissa låter en inte gå iväg och andra bryr sig inte. Vissa skriver passport i våran planer andra säger att man kan gå bara du är snabb. Sen om de inte låter en så kan man sägs "nature's calling" det har jag gjort ibland eller så kan man säga att man är på sin period och om de inte vill att jag ska blöda egenom så måste jag gå till badrummet just nu i denna sekund, har dock inte behövt används den än.
 
Vad saknar du från den svenska skolan som inte finns i den amerikanska.
 
De två orden utförligt och nyanserat, för här kan man pretty much bars skriva svaren på frågan.
 
Förlåt att det har tagit så långtid men vi har inget wifi hemma så har inte haft möjlighet till att skriva och svara på era frågor, men ska försöka att ta lunchen imorgon till att svara på resten.

Kommentera inlägget här :