Svar del 1

Behöver sova så ska försöka svara på lite fler frågor imorgon, men här är i alla fall några av de frågorna jag fick. Tack så mycket, tycker det är jättekul att svara på alla frågor, behöver bara hitta tiden till att sätta mig ner och börja skriva.
 
Var alla hjärtansdag kul?
Alla Hjärtansdag i USA är så mycket större här än i Sverige, Jag var på Hawaii då så vi firade inte valentine's day. Men jag hörde från några kompisar på ett annat High School att man kunde ¨beställa¨ sånger till någon speciell så kom ett gäng i klätt rött in i klassrummet och sjöng för den personen.
 
Vilken organisation åker du med?
Jag åker med Explorius och jag kan verkligen rekommendera den organisationen, du får mycket för pengarna, personerna som jobbar där är hur trevliga som helst, de har en personlig kontakt som jag inte kände att andra organisationer som till exempel EF, där jag kände att det enda de vill är att tjäna pengar. Om jag ska säga något negativt om Explorius så kan de vara att istället för att få all information fort så behöver man själv mejl och fråga, men man får svar snabbt och de är alltid där för att hjälpa till och de erbjuder siig verkligen, och gör allt för att vi utbytestudenter ska känna oss nöjda med vårt år.
 
Vilka regler har organisationen?
Explorius har de vanliga reglerna som de flesta andra organisationer, några exempel: förbjud mot alcohol, droger och rökning, förbud mot att köra bil, du får inte vara intim med en annan person, med det sagt bli inte gravid. 
 
Vilka regler har din vfamilj satt upp åt dig?
Jag har typ inga regler, vilket är ganska ovanligt jämfört med många andra som har det väldigt strikt. min v-mamma vill att jag ska vara hemma runt 12, och om der är senare än 10 så föredrar hon att jag hittar nån som kan skyttsa hem mig så att hon kan gå och lägga sig tidigt.
 
Är det lätt elr svårt att komma in i gäng?
I min skola är det riktigt svårt att få vänner, människor håller sig till sina clicks å vill oftast inte släppa in nya personer. Jag har gjort allt jag kan gjorde Cross Country som fall sport, Gymnastics som winter sport och nu track and field som spring sport och visst har jag perosner som jag kan prata med men det är inte många som let me in in their group. Men jag har hittat ett få tal vänner som jag älskar och som gör mitt liv underbart även fast än att det inte är som jag trodde att det skulle vara. Men låt inte det skrämma dig från att åka för jag vet så många andra som har det hur bra som helst, jag råkade bara ha lite otur men det har inte gjort mitt år sämre elller gjort stt jag ångrar mig att jag åkte.
 
Jag har E, G i engelska, tror du att jag klarar mig på det om jag åker till USA? 
Du kommer klara dig helt utmärkt, det handlar inte om i fall att du har högsta betyg i engelska, för när du är ute i verkligheten så är det inte som att någon kommer bry sig i fall att du har ett E, (vilket skulle motsvara ett C i USA som är average) eller om du har ett A. Vad som står på ett papper har inget att göra med vad du har möjlighet till att göra, jag var ingen stjärna på engelska och jag är det fortfarande inte, men jag klarar mig i alla fall. Ibland känner man sig hur dum som helst för att man inte hittar det rätta orden och för att man tror att de kommer "make fun of you" men grejer´n är att de flesta amerikaner kan inte prata något annat än engelska, och även om de skrattar åt dig så tycker det också att det är så coolt att d kan prata flytande i deras ögon engelska. Blir kanske lite oklart men jag tycker absolut att du kan åka om du har E för du kommer lära dig så mycket under ett år där det enda språket du pratar är just engelska, för det enda sättet att lära sig ett nytt språk riktigt bra är att gå ut p praktiken och börja prata. Ett tips som jag kan ge är att tänk inte på om det är rätt eller fel hur du säger, va självsäker så kommr din engelska verka bättre än vad den är.
 
killarna hur är dem?
Kan inte riktigt generalisera alla killar för det finns så många olika typer, det finns nördarna, sport jucks, snobbar, ghetto och massa olika typer. Vissa är hur snälla som helst, andra kan verka hur trevliga som helst, men sen när man får höra hur de pratar om en med deras killkompisar så är de inte så trevliga som man trodde att de var, det är mycket skrytande om vad man har gjort med den personen och vad man skulle göra med den personen om man fick chansen. Men det gäller helt klart inte alla men många är så på mitt high school.

FrågestundHej jag fick en förfrågan om jag kunde ha en frågestund. Så ta några sekunder av ert liv och ställ en fråga eller två, så sammanställer jag och försöker svara i helgen! Floor hockey

9,00 ringde klockan och det var dags att gå upp för att göra iordning sig för att åka till skolan för att spela floor hockey. 
Mitt High school har en årlig hockey turnering där alla i skolan kan gå ihop göra lag och så har skolan ordande matcher varje lördag. Det är typ det största som händer, man måste komma på lagnamn, och alla spelares namn och så måste man ha gjort lagtröjor, vissa har tom likadana outfits från top till tå. Spelen är riktigt seriösa, blod, svett och tårar. Förra veckan slutade det med att jag fick ett stort blåmärke över hela knät och det gör ganska så jätte ont. Det är i alla fall kul att få uppleva det, eftersom att det är en så stor grej för min skola.