Last Thursday

Okej jag vet att min uppdatering har sugit den senaste tiden på grund av att jag inte har haft tid, eller att jag inte har tagit mig tiden till det. Men tänke att jag skulle dela med mig av vad jag har gjort i kortare inlägg istället för ett jätte långt inlägg.

Så i Torsdags fick jag gå tidigare från sista timmen för att jag skulle hinna byta om och sätta mig på bussen mot ett XC-meet. Väl där så var det dags att göra en uppvärmnings jogg på 1 mile, sen stretch, vänta lite, ny uppvärmning och sen vänta lite, sen snabb uppvärmning vid startlinjen innan racet börjar.
Under andra uppvärmningen så började min stortå göra ont igen, hade ont till och från i tre dagar. Jag gick till min coach och frågade om han tyckte att jag skulle springa eller ej. Fick inget bra svar så jag gick till en sjukgymnast (typ) och frågade vad hon tyckte, hon kollade på den och tejpade den för att hon trodde att det var något som var fel. Så skulle jag testa att springa men om det gjorde ont så skulle jag sluta.
Efter min första mile så började det värka rejält i min fot, men det var inte tån utan det var under foten. Det gjorde så sjukt ont och jag kände hur tårarna började komma, men jag ville inte ge upp för min tid var ganska bra, första milen var 7+ minuter vilket är bra för att vara jag. Det började göra mer och mer ont och jag kunde inte hålla igen tårarna, kände att jag behövde stanna, såg en från mitt team som var tidtagare och sa att jag behövde stoppa. "It's just a little bit left to the second mile, you can do this", var hennes svar. Behövde sakta ner och tillsluta behövde jag gå för jag fick ingen luft, jag var inte andfådd men fick inte ner någon luft. Ca 25 personer passerade mig och jag blev så arg för att jag visste att om det inte var för foten så hade jag nått mitt mål att springa 5k under 25minuter. Jag bestämde mig för att springa igen och skita i att det gjorde ont och jag skulle försöka springa om de som passerade mig. Lyckades springa om ungefär 15 stycken, sen sista biten gjorde jag en rush och sprang om några till, var jätte nära att passera en sista person men två meter innan mållinjen så såg hon i ögonvrån att jag kom springande så hon la i nästa växel. Jag vet inte om ni har sett Bamse avsnitten när det är en hästtävling och vinnarhästen vinner genom att sträcka ut sin tunga, ja ungefär så var det för oss också, tyvärr kom hon förre mig.
Jag hade så ont så att jag inte kunde gå, tog av skon och ser att jag har ett skavsår över ungefär en tredjedel av min fot...
Gick till "sjukgymnasten" (vet inte vad man kallar henne för på svenska) hon hade aldrig sett någon få en sån reaktion förut, att tejpen skaver så mycket så att man får skavsår. Hon ville inte att jag skulle springa något mer, vi har en cool down efter racet då vi springer i 10 minuter. Jag gick till min Coach och sa att jag har pratat med "the trainer" och jag kan inte springa mer idag. Hans svar var, spring barfota, jag kunde knappt stå på foten och då var jag redan barfota, när jag sa det så sa han att jag skulle gå och prata med "the trainer", vilket jag redan hade gjort och sagt till honom. Ja min coach är ganska konstig, en lite argsint gubbe kan man väll kalla honom.
Så här mysigt är min blister, myspys på högnivå <3

Kommentera inlägget här :