Berg-och dalbana

Om jag skulle göra en summering av min vistelse här so far så skulle jag säga att det är som en Berg-och dalbana. Ena stunden känns allt hur bra som helst sen helt plötsligt vänder det till det motsatta, det är ups and downs hela tiden. Den här helgen har varit en riktigt dålig helg, jag tänker inte ljuga och låtsas att allt är bra och inte heller bara skriva om allt som är bra. Jag skriver om allt både negativa och positiva saker, jag är inte här för att sälja in någon på ett år i ett annat land, och om jag har några som är intresserade av att åka nästa år så vill jag att ni ska få reda på allt och inte få massa förväntningar om att allt kommer vara super enkelt hela tiden. Sen som jag har sagt tidigare så är det här mina egna åsikter och tankar och det betyder inta att alla utbytesstudenter har det likadant.
I alla fall den här helgen hade vi ett halloweenparty med Cross Countryn, och jag ska vara helt ärligt det var mer jobbigt där än det var kul. Jag har inte riktigt några vänner där och även fast än att jag försöker prata med människor och skapa en konversation så slutar det med att de går in i en ny konversation och stänger mig sort of ute.
Idag hade jag en riktig jobbig stund, jag grät mer än jag någonsin har gjort, skickade ett meddelande till mamma för att jag var så panikslagen och visste inte vad jag skulle göra. Tog en promenad med hunden, kom tillbaka och fick en till panikattack.
Sen kom min värdmamma hem, vi åkte iväg och skulle köpa en vinterjacka till mig, börjar bli sjukt kallt nu, och lite andra saker. I bilen pratade vi om hur jag känner, och jag sa att jag tycker att det är konstigt att jag har varit här i nästan två månader och har inte mer en ön handfull av vänner. Hon sa att så är det att gå på en skola med rika ungar, de bryr sig bara om sig själv vilket är tragiskt. Vi pratade lite om det och gjorde upp en plan både plan A och B, så vi får se men gymnastiken kommer kanske inte vara något som jag kommer göra här. Jag vet inte om det var pratet, att jag fick min hjärna att tänka på annat eller om det helt enkelt var shoppingen som ändrade mitt humör. Men nu när jag ligger här i sängen så känner jag mig allt annat än ledsen. Som sagt ett utbytesstudent år är som en lång berg och dalbana med upp och ner gångar, det man för göra är att njuta av höjdpunkterna.

Kommentarer :

#1: Thea

Kämpa på!! :) Det är jobbigt ibland men förhoppningsvis så blir det roligare, jag var utbytesstudent i Michigan för några år sen och de var jobbigt i början, innan man lyckades få kompisar. Min skola var väldigt stor och det var många andra utbytesstudenter, så man stack inte ut direkt utan fick jobba länge för att hitta vänner. Men helt plötsligt så har man hittar några bra :)

skriven

Kommentera inlägget här :