Bättre sent än aldrig

En månad in i terminen får ni veta hur mitt schema ser ut.
 
1st hour

Spanish III 
 
Spanskan är ganska olik från hur jag har lärt mig i Sverige, vet inte riktigt vilken som är bäst båda är bra på sina egna sätt. Sen så pratar min lärare jätte amerikansk engelska så det är ganska störande när man är van med "riktig" spanska.
 
2nd hour

English II
 
Den här classen är jätte enkel, det enda vi gör är att läsa, anottera böcker och grammar, och det är ofta som jag tänker "Americans.....". Mnga vet inte ens vad ett verb, vi får meningar och ska markera verb, substantiv, adjektiv och adverb, och många kan inte skilja på dem. De är i 10th grade och kan inte simpell gramatik!!!!!! 
Vet inte om jag ska fortsätta med den klassen den här terminen och sen byta till nästa semester, eller så ska jag byta nästa vecka beroende på hur chill jag vill ha det.
 
3rd hour

Geometry
 
Det är nog min svåraste klass och fattar typ inget vad vi gör, allt är nytt, det är inget jag känner igen och det känns inte ens som geometri. Men något måste jag göra rätt för jag har ett A och får mellan 88-100 % på proven. 
 
4th hour

U.S. History
 
Ja vad ska jag säga om den här classen, vi ritar... Vår senaste uppgift var att göra ett frimärke från ett ämne, jag hade telefonen, vi skulle inkludera 3 objekt, så vi skulle alltså rita ett frimärke... Amerikaner... Sen är proven svåra, man måste veta jättemycket fakta och vissa saker är så onödiga att kunna, och det säger jag inte bara för att jag är lat och negativ, utan det är verkligen onödiga saker med. Det som är bra är att det är multiple choices så man har ju alltid en chans att svara rätt, det är det jag gör för det mesta. Kunde plugga mer men behöver ju bara C och det har jag så varför stressa upp sig och göra mer än vad jag bhöver när jag kan njuta och göra roliga saker istället.
Funderar dock på att byta till US Goverment till nästa semester, den kommer vara svår (enligt min lärare) men jag tror inte att det kan vara jättesvårt. Då får jag även ha en class med Seniors istället för Freshmens, vilket skulle vara nice.
 
5th hour

Popculture/ Film as history
 
Det är en riktigt rolig class, vi kollar på film som har med historia att göra, vi har kollat på 10 commentments för Egyptisk mytologi, Clash of Titans för grekisk mytologi och Gladiator för Rpman mythology . Jag har lärt mig så mycket under classerna, saker som är sant och som passar in i histora och saker som är påhittade. Det kan ses som en chill klass för att vi bara ser på film, och gör noter tillsammans, men min lärare är super sträng, han ser sig själv som en diktator och om man inte följer hans regler så är man skörd. Men jag är hans favorite Swede så det är lugnt för mig haha ;)
 
6th hour 

Theater
 
Det här är min favorit class, tror inte att jag behöver beskriva den så mycket, men det är super kul. Jag har alltid gillat teater och att skådespela men har inte gått på några klasser på ett bra tag, det är så kul att äntligen få göra det.
 
Jag har lunch i 35minuter mellan 4th och 5th hour och mellan varje class har jag ungefär 8 minuter att ta mig från klassrum till skåp till klassrum, oftast är det väldigt stressigt. Men mitt schema är inte så enkelt för det är olika tider för olika dagar, på tisdagar och torsdagar har vi Excel, vilket är en chans att få hjälp av lärare, göra prov som man har missat eller göra läxor i 45 minuter efter 2nd hour. varanan onsdag har vi excel mentor, då samlas vi i i våra mentorsgrupper med mentorn och gör typ ingenting för 45 minuter. Under de här dagarna så är varje class 45 minuter, istället för 55, det jobbigast med Excel är att lunchen blir så sen min mage kurrar jättehögt.

Kommentera inlägget här :